• Jazykovo – poznávacia exkurzia do Veľkej Británie
          • Jazykovo – poznávacia exkurzia do Veľkej Británie

          • Už po piatykrát sme sa so žiakmi Sekundy až Oktávy vybrali poznávať históriu, kultúru, gastronómiu, prírodné krásy rôznych častí Veľkej Británie, rozšíriť si svoje cestovateľské obzory  a zlepšiť komunikačné schopnosti v anglickom jazyku.
            Tento rok sme preskúmali severovýchod Anglicka - kraj  Yorkshire. V kúpeľnom prímorskom mestečku Scarborough sme sa ubytovali v rodinách a dopoludnia sa zúčastňovali intenzívnych debát s našimi učiteľmi v jazykovej škole.
            Popoludní sme navštívili interaktívne múzeum Vikingov v Yorku, obdivovali zaujímavé pozostatky bývalých významných hradov patriacich popredným anglickým rodom Tudorovcov a Stewartovcov, oboznámili sme sa s technológiou výroby tradičných yorshire candies, tešili sme sa z nádherných výhľadov v Scarborough, New Castle, Helmsley, Middleham, atď. Na pláž v Bridlington sa na nás dokonca prišlo pozrieť tulenie mláďatko.

             A samozrejme, Amsterdam,  Londýn - plavba loďou po Temži a prehliadka královských klenotov v the Tower of London patria k nezabudnuteľným zážitkom tohto roka, spolu so spomienkami na milé hostiteľské rodiny, zaujímavé rozprávanie sprievodkyne pani Katky, octové čipsy, rádio Tomášičkár v autobuse, celonočnú plavba loďou ... A navyše, spoznali sme nových priateľov, s ktorými sa budeme naďalej stretávať na chodbách našej GLN.