• Ideme hrať ping-pong...
          • Ideme hrať ping-pong...

          • V dňoch 1.- 8. 4. 2022  sa v telocvični školy uskutoční školský stolnotenisový turnaj pri príležitosti

            World Table Tennis Day 2022

            Víťazom bude každý kto sa zúčastní!
            Svojou účasťou podporujeme mier medzi národmi na celom svete

            Program súťaže:

            1. Zahájenie súťaže 1. 4. 2022

            2. Triedne turnaje  chlapcov a dievčat  podľa harmonogramu 1. - 7. 4. 2022

            3. Školské finále – 8. 4. 2022
                                        – víťazi triedneho kola CH,D

            4. Súťaž učiteľov  8. 4. 2022

            5. Vyhodnotenie súťaže 8. 4. 2022

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • 1. miesto na celoslovenskom kole Olympiády v nemeckom jazyku

          • Gratulujeme nášmu študentovi Martinovi Šiffalovičovi z triedy Sexta B k obrovskému úspechu na celoslovenskom kole Olympiády v nemeckom jazyku. V silnej konkurencii žiakov z celého Slovenska sa mu podarilo vo svojej kategórii vybojovať 1. miesto a tým potvrdiť kvalitu vzdelávania cudzích jazykov na našej škole. 

            Ďakujeme a ešte raz mu srdečne gratulujeme!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazykuTešíme sa z úspechu  našej študentky Barbory Strakovej z triedy Kvarta, ktorá  reprezentovala našu školu na celoslovenskom kole Olympiády v anglickom jazyku a umiestnila sa na 6.mieste. 

             Srdečne gratulujeme!

          • Program počas maturít

          • Zatiaľ čo v uplynulom týždni sa naši maturanti trošku potrápili s maturitnými testami - a veríme, že úspešne - mladší študenti absolvovali aktivity mimo areálu GLN.

            Môže byť spojenie Bratislava a nemčina zábavné? Áno, môže!

            Presvedčili sme sa o tom v rámci hier v Starom meste v nemeckom jazyku. Pani profesorky pre nás pripravili deň plný hľadania, zbierania vedomostí a zábavy. Počas prechádzky historickým starým mestom sme podľa zadania hľadali rôzne zaujímavé miesta, sochy a tabule, kde sme zisťovali podľa indícií rôzne fakty a tie sme potom prezentovali v skupinách ostatným spolužiakom. Samozrejme v nemčine. A čo všetko sme našli? Nech sa páči, pozrite si!

            Septima A, B a II.A, B.

            Sekunda v hudobnom Múzeu

            Tak napríklad žiaci zo sekundy spolu s pánom profesorom Michalovičom a Pipíškom sa vybrali do Múzea hudby. V múzeu si prezreli výstavu o úspešných rodákoch zo Slovenska - o bratoch Dopierovcoch, ktorí sú vynálezcami hudobného nástroja Dobro. Ale aj o mnohých hudobných nástrojoch, či už novodobých alebo naopak zastaralých. Zábavnou formou pracovného listu a zaujímavej prednášky sa dozvedeli mnoho nového z oblasti hudby. Na konci prehliadky si zložili vlastnú pieseň, ktorú si na hudobných nástrojoch aj spolu zahrali. Návšteva to bola zaujímavá, zábavná i poučná.

            Dejepis v meste

            je už tradičnou aktivitou, ktorú tentokrát absolvovali žiaci prvého ročníka a kvinty. Atraktívnu prechádzku mestom pripravila p. p. Bartalová s kolegyňami

            Účelové cvičenie

            Aj pán zástupca Pančík sa žiakom postaral o zábavu v Malých Karpatoch - už tradičnú turistiku oživili úlohy z topografie. Veríme, že prechádzka bola príjemnou zmenou po dňoch strávených v laviciach.

          • Akadémia talentov

          • V piatok 11. marca aula našej školy ožila predstavením rôznych, tentokrát umeleckých, talentov. A napriek tomu, že si uvedomujeme nadanosť našich detí, vždy nás milo prekvapí, keď ich vidíme inak ako v školskej lavici.

            Tradičná tomášičkárska Akadémia talentov🎩 : spev🎤, tanec, hudba🎻🎸🎺 umelecké slovo - 18 čísel, 54 zúčastnených žiakov👍a každý je majstrom v svojom odbore🍀Potleskom burácajúca aula ocenila mladých umelcov od prímy až po maturantov🦉

            Priatelia, ďakujeme vám za úžasný zážitok, prajeme Vám veľa ďalších úspechov pri rozvíjaní svojich talentov a už teraz sa tešíme na všetkých, ktorí nám predvedú svoje výnimočné schopnosti pri podobnej príležitosti!

          • Vyhlásenie k udalostiam na Ukrajine

          • Len nedávno sme oslávili trištvrte storočie ukončenia 2. svetovej vojny a v tejto mierovej pohode sa nám zdalo, že niečo podobné je v našich zemepisných šírkach už nemysliteľné. No ak nie prekvapení, zaskočení sme ostali všetci. Zrazu máme vojnu za dverami, hneď u susedov. V krajine, ktorá sa podobne ako tá naša, rozhodla ísť vlastnou cestou. Preto aspoň touto formou vyjadrujeme solidaritu s občanmi Ukrajiny. Aby vedeli že majú našu plnú podporu vo chvíli, keď je bezprecedentným spôsobom ohrozená ich bezpečnosť, zvrchovanosť a sloboda.

            Sme v rozpakoch, keď hľadíme do očí našim študentom, ktorí majú na Ukrajine svojich blízkych, a nevieme im ponúknuť viac ako slová podpory. Zo srdca si prajeme aby sa tento vojenský konflikt okamžite skončil, a aby strach o život vystriedala nádej a pokoj. 🇺🇦

             

          • Na lyžovačke aj tercia a kvarta

          • Po minuloročnej prestávke sa na Tálske svahy vrátili aj žiaci našej Tomášičky. 

            Úvod bol napínavý, cestou lialo ako z krhly, no len čo sme vystúpili z autobusu, dážď ustal a my sme si už prvý deň pohodovo zalyžovali. To najlepšie nás však čakalo nasledujúce ráno... slnečný deň a čerstvo upravená zjazdovka... už len, aby to tak vydržalo!! 🎿

        • Ďalší úspešný olympionik z lavíc Tomášičky...
          • Ďalší úspešný olympionik z lavíc Tomášičky...

          • Po krasokorčuliarovi Jozefovi Sabovčíkovi  a tenistovi Miloslavovi Mečířovi môžeme byť hrdí na čerstvého držiteľa bronzovej medaily - hokejového brankára  Patrika Rybára, ktorý sa v nádhernej tímovej hre postaral o tak trochu nečakaný, ale o to radostnejší úspech - prvú hokejovú olympijskú medailu v ére samostatného Slovenska. Chlapci, tešíme sa s Vami, Patrik, ďakujeme!!

            obrázky: priamy prenos RTVS

          • 2 x šport

          • V dňoch 13.-18.2.2022 sa uskutočnil lyžiarsky zájazd, ktorého sa zúčastnili druhácke triedy spolu so sextami. Za zimnými zážitkami sme sa vydali do malebného lyžiarskeho strediska v meste Radstadt. Po dlhej ceste nás prekvapilo slniečko, ktoré vykuklo spoza vrcholkov hôr. Krajšie uvítanie sme si ani nemohli predstaviť.

            S čerstvou nádielkou snehu sme sa vybrali na svahy a i po celodennom lyžovaní nám neschádzal úsmev z tváre. Po lyžovaní sme mali možnosť stráviť pár príjemných chvíľ v bazéne, v telocvični, či v spoločenskej miestnosti, z ktorej človek neodišiel, pokiaľ si niečo nezahral.

            Správa o víťazstve reprezentácie hokeja sa šírila po Slovensku rýchlosťou svetla a neobišla ani Tomášičkárov. Radostné noviny, ktoré boli po Slovensku sprevádzané hlasnými víťazoslávnymi pokrikmi, sa doniesli aj za kúty nášho kraja, do rakúskeho Radstadtu, kde si týždeň spríjemňujú triedy druhého ročníka spolu so sextami.

            Tí dokonca ani tu nezaháľali a aj napriek skorému priamemu vysielaniu sa vyhrabali z postelí a od začiatku do konca sledovali našich chlapcov ako urputne zabojovali o víťazstvo. V skorých ranných hodinách sa hotelom šírila radosť, no zároveň i hrdosť. Pre študentov bolo príjemné opäť uzrieť známu tvár v bránke, konkrétne Patrika Rybára, bývalého študenta GLN. K dnešnému úspechu gratulujeme a držíme palce nech to dotiahnu, čo najďalej.

            Miška Jakubcová

          • Pracovná ponuka

          • Intenzívne hľadéme UČITEĽA FYZIKY v akejkoľvek kombinácií - ideálne s matematikou alebo informatikou, na plný alebo aj čiastočný úväzok.

          • Vyhodnotenie súťaže školských časopisov - PRO SLAVIS 2021

          • V silnej konkurencií 190 školských a triednych časopisov sa náš Tomášičkár umiestnil na peknom 4. mieste.
            Odborná komisia kladne ohodnotila formu aj obsah časopisu. Sme nesmierne hrdí na celú redakciu, vrátane jej občasných prispievateľov - gratulujeme!! A tak chceme vyzvať aj ďalších študentov aby neváhali a pridali sa ku kolegom nejakou autorskou prvotinou.

            Na obrázku vpravo súťažné číslo aj so šéfredaktorkou (v strede).

          • p. f. 2022

          • Dovoľte, zaželať Vám všetko dobré do nového roku!

            Dúfame, že po predošlých útrapách to bude rok návratu k bežným problémom a starostiam, ktoré nás posúvajú vpred a k radostiam, ktoré nám už nič nebude komplikovať.

            Prajeme Vám rok plný viditeľných úsmevov a nečakaných stretnutí... a my veríme, že sa budeme môcť vrátiť aj k takým aktivitám, ako môžete vidieť v ukážke od Olivera:

          • Vianočný list riaditeľa školy

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            dovoľte, aby som Vás oslovil pred koncom roka  2021. Je to čas krátkeho návratu do blízkej minulosti i spomienka na to príjemné.

            Chcem Vám veľmi pekne poďakovať za spoluprácu. Je to jedna z tých príjemnejších vecí v tomto zložitom roku.


            K prichádzajúcim sviatkom Vám úprimne prajem krásne prežitie vianočných sviatkov, príjemnú atmosféru v kruhu blízkych, zdravie  šťastie a pokoj po celý rok 2022!

            Teším sa na ďalšiu spoluprácu s Vami.

          • Pomoc útulkom

          • Ďakujeme všetkým ľuďom s dobrým srdcom. Vďaka Vám sme pomohli 3 útulkom v núdzi: v Bratislave, v Pezinku a v Topľčanoch. Bola som dojatá úžasnou reakciou detí, rodičov i učiteľov. Každému osobitne ďakujeme. 👍🐕‍🦺

            V osvete "Zviera nie je vec, zvieratko je cítiaca bytosť" budeme pokračovať. Dohodli sme besedy i ďalšie formy spolupráce...

            Poslednú časť zbierky sme odovzdali deň pred Vianocami...
            https://facebook.com/1819918528267709/posts/3045646679028215/

          • Netradičný happening a vianočné fotenie

          • Rozlúčka spolužiakov v tomo kalendárnom roku bola veľmi nečakaná, a tak aj náš tradičný Vianočný happening sa udial/neudial vo veľmi obmedzenom režime. Okrem vianočných fotografií prinášame aj niekoľko pekných veršov, ktoré pripravili jednotlivé triedy...

            VIANOČNÉ FOTENIE TRIED

            Christmas_Celebration_by_Slidesgo.ppsx


            Sekunda

            Vonku klesla teplota
            Vešanie vianočných svetielok, to je robota!
            A postupne ako stromček dekorujem
            si s radosťou uvedomujem,
            že prišiel znova a zas,
            ten vianočný čas.

             Preto krásne vianočné sviatky prajeme,
            pohodu, kľud a pokoj Vám želáme.
            Nech 2021 zakončí poriadna oslava,
            a vykročíte pravou nohou do roku 2022.

             

            Z celého srdca ďakujeme našej krásnej škole,
            za pekne a v našich srdciach uložené chvíle.
            Chvíle s našimi profesormi, ktorí nás všetko naučili,
            snažili sa o to, aby sme si náramne každú hodinu užili.

            Preto krásne vianočné sviatky prajeme,
            pohodu, kľud a pokoj Vám želáme.
            Nech 2021 zakončí poriadna oslava,
            a vykročíte pravou nohou do roku 2022.

             

            Kvarta

            Best wishes to everyone

            We wish you merry holiday, for you to only have happy days.
            The best times with your families. To live long and happily.

            Christmas, what a lovely time, you can hear the bells go chime
            spending time with family  feeling very happily.

            We wish you a merry Christmas,
            Nature, my dear
            Thank you for blessing us with your goods every year.
            For your trees stand in our living rooms,
            and your poinsettia blooms.

            Dear Nature, thank you for your gifts,
            You guide us through our days,
            from mornings to  goodnight kiss.

             

             Sexta B

             Vianočný vinš

            Všetkým žiakom, učiteľom,
            veľa zdravia Vašim smerom.

            Na obzore sviatky, Vianoce,
            školský stromček sa už ligoce.

            Lásku na Vianoce treba darovať,
            spolu s rodinou si doma užívať.

            Hrozný prežili sme rok,
            do nového spravme krok.

            Tento rok nás žiaľ postihla korona,
            vianočná nálada sa ale i tak koná.

            Na koronu sa preto otestujte
            a noviny radšej nesledujte.

             

            Zimný príbeh

            Písmená tohoto príbehu,
            písané prstom sú do snehu...

            Vonku sa zmrákať začalo, trúchlivá je nálada,
            bodaj by tu leto ostalo, šteboce sýkorkina smutná balada.
            Kam sa ona podeje, keď len chlad svetom sa búri,
            mohutné snehové záveje a vonku ľadová búrka zúri.

            Cestičkou vedú dve šľapaje,
            Čakajúc, kým sa sneh roztaje.
            Na chodníček padá vločka,
            Tá si na jar, žiaľ, nepočká
            Preto si užíva prítomné chvíle,
            S inými vločkami, srdcu jej milé.

            A hoci my sa dočkáme jari zas,
            Vychutnať si môžeme i tento čas
            S rodinou, blízkymi a takto spolu
            Zasadnúť večer k prestretému stolu

            Preto Vám, priatelia, zažiť to želám,
            Čo i tá vločka maličká chcela:
            Zdravie, pokoj, lásku, čaro okamihu,
            V prítomnosti, teraz, píšme našu knihu...

             

            Vianočné sonety

            Rok s rokom sa stýka, jasné, chladné nebesá
            krutá zima vôkol, krehká vločka mihne sa.
            Ostrieľaný školník Laci, snehom zmorený
            mohykán statočne znáša útrapy Moreny
            Laci si prebíja cestu ťaživým snehom
            meče skrížil s nezdolateľným Boreom

            V malebnej izbietke zvanej tiež trieda
            hrejivé pohodlie, lež von zúri bieda
            utópia vzdelanosti, Alexandria doby
            po Pharose niet zmienky, len hroby.
            Zemetrasu niet, škola na výšine stojí
            neskolí ju Khione v naleštenom zbroji

            V kalamite vločiek, obranca statočný
            Maják stráži Laci, i duch Vianočný

             

            Septima B

            Prajeme Ti milá škola,
            aby si vždy dobrá bola.
            Želáme Ti dobrých žiakov,
            a nie žiadnych darebákov.

            Nech ťa skvelí žiaci zdobia,
            dobré meno škole robia.
            Ty si náš vianočný darček,
            ktorý sme dostali pod vianočný stromček.

            Sťa vianočná ruža, kvitne škola naša,
            nech nám štúdium v nej radosť prináša.
            Padaj šťastie na školu,
            ako sniežik na rolu.

             

            Oktáva B

            Vinš pre Bratislavu

            ,,Každý deň budú vraj Vianoce,"
            dievčatko si šteboce.
            ,,Ticho šepkajú ľudia po vonku
            Už sa nám pozlátko ligoce"
            Domom sa vôňa šíri,
            deduško hrá na klavíri,
            medovníčky v rúre pečú sa,
            vianočné oplátky na stôl nesú sa.
            Počuť len pokoj a radosť,
            dnes príde totižto špeciálny hosť.
            Veselé Vianoce, s rodinou po boku,
            a veľa šťastia v novom roku
            praje Oktáva B

             

            1. A

            Prichádza už čas vianočný, tak zabudnime na strasti.
            Užívajme si náladu s našimi najbližšími, vypočujme si radostné piesne a zvončeky.
            Buďme ku sebe ohľaduplní a milí, majme sa radi.
            Rozdajme všetku našu lásku iným, oni si ju zaslúžia.
            Vinšujeme krásne sviatky a šťastný Nový Rok.

             

            1. B

             Vianočný vinš

            Prajeme Ti modrá škola,
            aby si vždy šťastná bola.

            Prajeme Vám milí žiaci,
            veľa šťastia v školskej práci.

            Učiteľom veľa vervy,
            dobrých žiakov,  pevné nervy!

            A čo popriať Bratislave?
            Nech tu biele sviatky máme,
            /to už dlho nepoznáme/.
            Nech jej vládnu dobré časy
            a kvitne do plnej krásy.

             

            2. A

             Stromček svieti a rodina sa baví,
            tak ako to každý rok máme radi.
            Vonku sneží a deti sa radujú,
            keď si svoje darčeky rozbaľujú.

            Už asi viete o akom sviatku je reč,
            Vianoce zase prišli, o chvíľu sú preč.

            Naša trieda vám chce stihnúť zaželať,
            nech vás budúci rok nebude nič hnevať.
            Nech vás sprevádza len zdravie a láska,
            a na vašom čele nie je jediná vráska.

            Žiadny ďalší rok nám totiž nie je sľúbený,
            preto využite dobre svoj čas drahocenný.

             

            2.B

            Mikuláš k nám chodí každý rok,
            z jedného komínu k druhému urobí veľký skok,
            svet má naňho plno otázok.
            Bradu má ako cukrová vata,
            zlým deťom to rýchlo zráta.
            Rád nám nosí darčeky,
            Pod naše ozdobené stromčeky.

            Už polnoc odbila, biela prikrývka krajinu zakryla.
            Klop klop klop… azda sníva sa mi?
            Snáď Mikuláš stojí za dverami!
            Otvorím dvere, no nikto tam nie je.
            Smutný idem do postele…

            Pozriem sa na okno, úsmev na tvári sa mi zjaví,
            tu kopec sladkostí na mňa žiari.
            Bohatého Ježiška, nech sa hviezda na strome ligoce,
            my 2.B Vám prajeme krásne Vianoce!

             

            3. A

            Vianočný vinš

            Sniežik nám už napadol,
            darčeky sú na ceste,
            snehuliak drží, ešte sa nerozpadol,
            Vianoce sú už v meste.
            Adventný kalendár stojí na stole,
            pomaly sa otvára.
            Polnočné zvony zvonia v kostole,
            nech v ten večer každý lásku dostáva.
            A my Vám krásne Vianoce želáme,
            nech v novom roku opäť sa stretávame.

             

            3. B

            Šťastné a veselé

            December je tu zas,
            nastáva vianočný čas.
            Z dažďa sa stáva sneh,
            Tak darčeky kupovať bež.

            Na Tomášičke sme to stihli len tak tak,
            Upratovačky odohnali každý smutný mrak.
            Zdobili stromček a streamovali,
            Všetci okolo nich tancovali.

            Z 3. B celej Bratislave prajeme,
            Nech sa spolu vianočných koláčov najeme.

             

            Vinš 4. A

             December už prišiel,
            Ako každý rok.
            S Mikulášskym balíčkom
            Dostali sme šok.

            Aj keď zvuk zvončekov
            Rozžiari nám tváre,
            Radšej by sme počúvali
            Školský zvonček stále.

            Priatelia nám chýbajú,
            Ale netreba sa báť,
            Po novom roku budeme
            Vedľa seba znova stáť.

            Alebo aspoň na dva metre,
            Nech sa lepšie dýcha,
            Teraz ale koniec plaču,
            Užime si ticha.

            Užime si teda aspoň  kúsok
            sviatočného kľudu,
            Po dlhom čase vychutnajme
            Obyčajnú nudu.

            Sviatky plné pohody
            A samozrejme lásky,
            Želáme vám všetkým,
            My zo štvrtej áčky.

          • Vyhodnotenie 17. ročníka celoslovenského projektu „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“

          • Absolútnym víťazom 17. ročníka celoslovenského projektu „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“, ktorý sa konal pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc 25. októbra 2021, sa stala Školská knižnica Základnej školy na Lipovej ulici v Spišskej Novej Vsi.

            Na druhom mieste sa umiestnila Školská knižnica Gymnázia Ladislava Novomeského v Bratislave s podujatím „Cesta k Lacovi Novomeskému“.

            Školská knižnica zorganizovala podujatie pod názvom Cesta k Lacovi Novomeskému, ktoré prebiehalo v rámci celého vyučovacieho procesu pre všetkých žiakov. Podujatie otvorili moderátori podujatia v školskej aule prostredníctvom prezentácie krátkeho edukatívneho filmu Lacova ponožka, ktorého cieľom bolo predstaviť osobnosť Ladislava Novomeského ako politika, novinára, reportéra, publicistu a básnika. Na to sa žiaci v rámci súťaže nazvanej Rozstrihaný Laco hravou formou podrobnejšie zoznamovali s jeho básnickými zbierkami. Ďalšou aktivitou zábavného podujatia bola videoprojekcia s názvom Duch našej školy, v ktorom žiaci vyzdvihli vplyv Ladislava Novomeského na harmonický rozvoj mladých osobností, ktorí sa uplatnili v rôznych sférach spoločenského, kultúrneho, športového a politického života a ktorí boli žiakmi školy. Sprievodným podujatím zážitkového vyučovania bolo celodenné riešenie zábavných a tvorivých čitateľských úloh, na základe ktorých sa žiaci podrobnejšie zoznamovali s krásnymi a podnetnými veršami uvedeného básnika ľavicovej avantgardy. Navyše na obrazovke v priestoroch vstupnej haly školy prebiehala celodenná prezentácia o živote a tvorbe Ladislava Novomeského.

            Viac sa o projekte dozviete na portáli Slovenskej pedagogickej knižnice:
            https://www.spgk.sk/?17-rocnik-celoslovenskeho-projektu-najzaujimavejsie-podujatie-skolskej-kniznice

          • Skúšky z nemeckého jazykového certifikátu DSD II

          •      Aj napriek celoslovenskej  nepriaznivej epidemickej situácii sa nám na našom gymnáziu podarilo  24.11. uskutočniť písomnú časť nemeckého jazykového certifikátu tzv. „Deutsches Sprachdiplom“ 2.stupňa ( B2/C1)“ a následne na to prezenčne aj jeho ústnu časť. Kým v ústnej časti, v ktorej žiaci obhajovali svoje komunikačné zručnosti i pripravené projekty môžeme s radosťou konštatovať 100% úspešnosť, na  výsledky jeho písomnej časti si budú musieť žiaci počkať až do apríla 2022, keďže hodnotenie prebieha v Nemecku.

                 Naše gymnázium už 19 rokov umožňuje žiakom na škole absolvovať prípravu a následne vykonať aj jazykové skúšky, ktoré sú testom jazykovej zručnosti štyroch základných jazykových kompetencií. Celá príprava prebieha pod záštitou Konferencie ministrov kultúry a školstva Spolkovej republiky Nemecko. Tento diplom je uznávaný na celom svete, vrátane jeho akceptácie na univerzitách a VŠ v nemecky hovoriacich krajinách a v kruhoch nemeckého priemyslu je považovaný za dôkaz pokročilých znalostí NJ.

          • Odovzdávanie Medzinárodných cien vojvodu z Edinburghu

          • V jednom z posledných dní, prezenčného vyučovania sme stihli odovzdať prestížne ocenenia Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu. Talentovaných a o poznanie skúsenejších mladých ľudí svojim príhovorim podporila aj prezidentka Zuzana Čaputová.

            Žiaľ v čase pretrvávajúcich obmedzení nebolo možné zorganizovať tradičnú slávnostnú ceremóniu, kedy certifikáty odovzdávajú významné osobnosti spoločenského života - reprezentanti úspešných firiem, či sám britský veľvyslanec. No veríme, že certifikáty, ktoré si študenti odniesli ako potvrdenie ich schopností - naapriek prekážkam dosiahnuť svoj cieľ - im otvoria cestu k úspešnému, plnohodnotnému životu, tak ako ich mnohým rovesníkom v Británií, kde toto ocenenie považujú budúci zamenstnávatelia za jedno z najcennejších.

            Tešíme sa, že máme na škole žiakov ochotných pracovať na rozvoji svojej osobnosti aj mimo bežného vyučovacieho procesu ako aj učiteľov, ktorí ich v týchto činnostiach radi podporia.

            Na záver ponúkame okrem fotografií z odovzdávania certifikátov aj krátky film šikovných dievčat z kvarty, o ich dobrodružnej expedícií, ktorú absolvovali v rámci programu DofE. Veríme, že po jeho zhliadnutí pribudne v novom školskom roku niekoľko nádejných Dofákov... Tešíme sa na Vás ;-)