• Študentský virtuálny parlament

          • Naši žiaci Tomáš Čikovský, Jakub Ivanič a Julka Savková sa v novembri zúčastnili Študentského virtuálneho parlamentu. Mohli si vyskúšať prácu poslanca v simulovaných rokovaniach rôznych národných a medzinárodných inštitúcií a orgánov, ktoré prirodzeným spôsobom rozvíjajú komunikačné, občianske a sociálne zručnosti. Získali nové kompetencie ako koncepčné uvažovanie, praktické riešenia problémov, svoje návrhy prezentovali pred rovesníkmi v simulácii rokovaní pléna NR SR, prípadne jej výborov.

            Z reakcií žiakov:

            "Začalo to ako zábava, o ktorej sme netušili ako veľmi nás ovplyvní, pokračovalo to ako zábavné vzdelávanie o politike, náhodne vytvorený pracovný tím, spoločné vytvorenie politickej strany, voľby, vystúpenia vo výboroch... Skončilo to úspechom dvoch našich návrhov zákonov, spoznaním úžasných ľudí a niekoľkými cenami za naše spoločné úspechy.
            Ďakujeme celému výboru pre vzdelávanie, ľuďom, ktorých sme spoznali a mohla som s nimi byť šťastná, organizátorom. Vďaka vám vznikol jeden silný zážitok, ktorý si dlho budeme pamätať."

          • Pamätáte si ešte? Ži, spomínaj, pamätaj!

          • Naše gymnázium sa zo všetkých bratislavských gymnázií pod gesciou BSK zúčastnilo ako jediné tohto projektu – umelecko-vzdelávacej súťaže „orálnej histórie“. Vďaka patrí maturantke Timei Topoľovskej a p. Bartalovej za predmetovú komisiu dejepisu. Práca bola uvedená v kategórii „literárna práca“. Vyhľadali sme bývalú pani učiteľku Máriu Markeovú, ktorá ma dnes úctyhodných 96 rokov a žije v DSS v Pezinku. Dokázala ešte zanietene porozprávať o historickom období veľkých zmien v našej spoločnosti v roku 1948. Boli to veľmi vzácne spomienky a rozprávania. Sú potrebné pre našu budúcnosť. Cez tento projekt sme chceli zhmotniť príbeh konkrétnej osoby – pamätníka minulosti. (viac o súťaží)

            NZ

          • Prednáška PRÁVNE VEDOMIE

          • o slobode prejavu a občianskom práve v rámci projektu dlhodobej spolupráce s Fakultou práva PVŠP.
            Naši tretiaci ocenili vynikajúcu angličtinu sympatických študentiek z Univerzity na Sicílii.

            NZ

          • Medailová žatva GLN v okresných kolách

          • November bol v znamení okresných kôl v basketbale chlapcov, basketbale dievčat a mix volejbale.Študenti výborne reprezentovali našu školu a podali pekné športové výkony.  Turnaje v basketbale chlapcov a dievčat sa konali na našej škole. Chlapci mali turnaj rozdelený do 2 dní 13. a 16. 11. 2023. Pondelkovú skupinu vyhrali a postúpili do finále, v ktorom nenašli premožiteľa. Obsadili 1. miesto a postúpili do krajského kola.
            Tešíme sa z ich výkonu a dúfame, že zopakujú minuloročné výsledky. Družstvo chlapcov: Samuel Majtán, Martin Minarovjech, Viliam Ďurečko, Michal Demko, Samuel Bariak, Albert Dohňanský, Michal Vlado, Filip Považan

            O týždeň neskôr 22.11.2023 sa palubovka našej telocvične zaplnila basketbalistkami.
            Naše dievčatá obsadili 3. miesto v zložení: Linda Határová, Viktória Torňošová, Sofia Krajčíková, Karolína Petrovičová, Laura Kuncová, Johana Turcsányová, Lea Tarkovičová, Natália Slamková, Tereza Držíková, Sofia Tomašechová, Daniela Suránová.

            Posledný novembrový týždeň sa predstavili naši študenti a študentky vo volejbale mix. Turnaj odohrali 29.11.2023 v telocvični Gymnázium J. Hronca. Obsadili 2.miesto.
            Školu reprezentovali: Samuel Bariak, Albert Dohňanský, Richard Greguš, Samuel Charvát, Sofia Krajčíková, Samuela Mislovičová, Lívia Zorvan, Matúš Žák, Karolína Pifflová, Filip Považan.

            Všetkým gratulujeme...!!

        • Tomášičkársky plavecký maratón
          • Tomášičkársky plavecký maratón

          • Kedy:      20.12.2023  /streda/

            Kde:        bazén GLN

            Za koho: za triedu o body v súťaži ,,Najšportovejšia trieda“

            Disciplína:  Štafeta 20 x 25m

            Počet žiakov na súpiske: 20 žiakov  (z toho minimálne 6 dievčat)

            Čas:      7:50 -   Príma A, Príma B, Sekunda A

                          8:45 -   Sekunda B, Tercia A, Tercia B

                          9:40  -   Kvarta, I.A, Kvinta

                          10:45 -  II.A,  II.B, Sexta

                          11:40 -  III.A, III.B, Septima A, Septima B

          • Úspechy aj v súťažiach zo slovenského jazyka a literatúry

          • Prednedávnom zaznamenali naši šikovní žiaci významné úspechy v oblasti vlastnej literárnej tvorby a potvrdili tak svoje kvality. V literárnej súťaži Literárna Senica prvé miesto v poézii (Vodrážková), druhé a tretie miesto v próze (Mikulová, Kyseľová), uverejnenie poviedky v zborníku vydanom vydavateľstvom Martinus (Sulíková). Úspešný bol aj reprezentant našej školy A. Výboh, ktorý získal 1. miesto v okresnom kole olympiády SJL a postúpil do krajského kola. Všetkých prijal a následne ocenil pán riaditeľ.